UUTINEN 27.6.2018


Näin koulutat lohikäärmeesi 3 on tulossa elokuvateattereihin Yhdysvalloissa 1. maaliskuuta, mutta Suomen ensi-illasta ei ole ollut tarkkaa tietoa. Nyt muutamien suomalaisten elokuvateatterien sivuille on kuitenkin ilmaantunut tieto siitä, että lohikäärmeet olisivat mahdollisesti lentämässä valkokankaalle Suomessa jo 22. helmikuuta! Tämä tieto ei ole täysin varmaa, mutta toivotaan parasta! Heti kun tarkempaa tietoa tulee, ilmoitan siitä täällä sivuilla.

Näin koulutat lohikäärmeesi 3-elokuvaa esiteltiin noin viikko sitten Annecy-elokuvafestivaaleilla Ranskassa, jossa elokuvasta paljastettiin pienelle yleisölle paljon uutta tietoa. Heille näytettiin mm. neljä kohtausta elokuvasta, sekä kerrottiin tarkemmin hahmoista ja elokuvan tarinasta. Festivaaleista ei saanut ottaa kuvia tai videoita, mutta monet siellä käyneet lohikäärmefanit ovat kertoneet kaikesta näkemästään ja kuulemastaan.

Suurin siellä saatu info oli todennäköisesti neljä esitettyä klippiä elokuvasta, joista keräsin lyhyet kuvaukset tälle sivulle. Voit lukea kuvaukset alapuolelta, mutta huomioi että ne paljastavat hieman elokuvan juonta - ei mitään suuria paljastuksia, mutta ne kertovat tarkemmin mitä elokuvan tarinassa tulee tapahtumaan ja kuinka tarina lähtee käyntiin.


Kohtaukset:

1) Pelastusharjoitus

Valkalla on uusi rooli Öystilässä - hän opettaa Hikotusta ja muuta viikinkijengiä vapauttamaan pyydystettyjä lohikäärmeitä. Kohtaus alkaa lohikäärmepyytäjien laivasta, johon he ovat vanginneet viattomia liskoparkoja. Hikotus ystävineen ilmestyy paikalle pelastamaan niitä, samalla kun Valka ja Pilvihyppääjä seuraavat tilannetta sivusta. Klippi esittelee päähenkilöt katsojalle, ja on todennäköisesti elokuvan ensimmäinen kohtaus. Viikinkijengi toheloi keskenään, mutta heidän onnistuu vapauttaa kaikkia vangitut lohikäärmeet. Muu viikinkijengi lentää edeltä pakoon, mutta Hikotus jää vielä yksin laivaan. Metsästäjät ovat piirittäneet hänet, mutta Hampaaton pelastaa hänet viime hetkellä ja he lentävät yhdessä karkuun. Hikotus silittää Hampaatonta ja sanoo: "Haha, sinuun voi aina luottaa, kamu!"

2) Ahdas Öystilä

Toinen kohtaus tapahtuu Öystilän suuressa salissa, joka on täynnä viikinkejä ja lohikäärmeitä - niin täynnä että siellä on lähes vaikea liikkua. Tästä kohtauksesta näkyy pieni pätkä trailerissa, kun Raivo löytää pienen uuden lohikäärmeen ruokapadasta. Kohtauksessa Raivo kehottaa Hikotusta toimimaan vastuullisena päällikkönä ja ottamaan tilanteen haltuun, sillä lohikäärmeet ovat täyttäneet Öystilän. Hikotus kuitenkin väittää, että tämä on juuri sellainen lohikäärmeparatiisi millaisen hän halusikin Öystilän olevan. Muu viikikijengi istuu viereisessä pöydässä syömässä. Hikotus istuu pöytään Astridin viereen, jolloin Raivo kehottaa heitä menemään naimisiin ja johtamaan kylää yhdessä. Astrid näyttää vaivaantuneelta keskustelusta ja poistuu nopeasti pöydästä.

3) Ensitreffit

Hikotus on lähtenyt etsimään lohikäärmeiden salaista maailmaa ja ottanut koko kylän mukaan. He yöpyvät metsässä, jossa Hampaaton tapaa Light Furyn toista kertaa. Hampaaton herää ja seuraa Light Furya järven rannalle - Hikotus seuraa heitä ja pysyttelee piilossa. Hampaaton koittaa hurmata Light Furyn tanssimalla Hikotuksen ohjeiden mukaisesti, kuten trailerin kohtauksissa näkyy. Tämä ei kuitenkaan tee Light Furyyn vaikutusta, vaan se kiipeää oksalle nukkumaan. Hampaaton koittaa mennä perässä, mutta onnistuu katkomaan oksan ja pudottamaan molemmat liskot maahan. Hampaaton ottaa pudonneen oksan suuhunsa ja alkaa piirtää hiekkaan, kuten ensimmäisessä NKL-elokuvassa. Light Fury näyttää pitävän siitä ja lähestyy Hampaatonta, mutta huomaa silloin Hikotuksen ja lentää nopeasti tiehensä. Hampaaton koittaa seurata sitä, mutta Hikotus on riisunut Hampaattoman hännän, joten lisko ei pysy ilmassa ja putoaa veteen.

4) Uusi häntä

Tämä kohtaus tapahtuu pian Hampaattoman treffien jälkeen. Hikotus tajuaa, että Hampaattoman on pystyttävä lentämään yksin, jotta se voi seurata Light Furya ja näyttää tien lohikäärmeiden salaiseen maailmaan. Niinpä Hikotus rakentaa Hampaattomalle samanlaisen hännän kuin Yön Raivon lahja-lyhytelokuvassa. Astrid tulee paikalle ja huomauttaa ettei Hampaaton halunnut lentää yksin viime kerralla. Hikotus kuitenkin vakuuttaa, että silloin liskolla ei ollut syytä lähteä mihinkään, toisin kuin nyt. Hikotus kiinnittää uuden hännän Hampaattomalle, joka halaa Hikotusta kiitollisena ja lentää sitten tiehensä. Hikotus hymyilee kohtauksen ajan, mutta hänen ilmeensä muuttuu vakavammaksi, kun Hampaaton katoaa taivaalle.

Mikä kohtauksista kuulostaa mielestäsi kaikkein mielenkiintoisimmalta? Aiotko mennä katsomaan leffan elokuvateattereihin? Kerro alapuolella kommenteissa:

21 kommenttia:

  1. Musta vähän tuntuu näiden kuvausten perusteella et tuun itkemään PALJON kun katon tätä elokuvaa...

    VastaaPoista
  2. Siis noissa lohikäärme tiedoissa on jotkut jutut väärin !!!! Esimerkiksi. Harhauttaja ja mertenkauhu niin niissä lukee että ne esiintyy ekan kerra NKL 2 vaikka ne esiintyy ekaa kertaa jo NKL Äärirajoille sarjan kausissa !!!!!!!:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Nuo kyseiset lohikäärmeet esiintyvät ajallisesti NKL-maailmassa ennen NKL 2-elokuvan tapahtumia televisiosarjassa, olet siinä ihan oikeassa. :)

      Mutta tuo ensiesiintyminen tarkoittaa sitä missä nuo lohikäärmeet ihan ensimmäistä kertaa oikeassa maailmassa esiintyivät, mikä oli Näin koulutat lohikäärmeesi 2-elokuvassa. Mehän näimme esim. juuri Harhauttajan ihan ensimmäistä kertaa NKL 2-elokuvan trailerissa ja televisiosarjassa vasta vuosia myöhemmin.

      Eli ensiesiintyminen tarkoittaa missä me katsojat näimme lohikäärmeen ensimmäistä kertaa, eikä milloin Hikotus ja muut näkivät lohikäärmeen ensimmäistä kertaa. :)

      Poista
  3. Kysyin Finnkinolta, ja sanoivat tämän hetkisen tiedon mukaan NKL 3 tulevan 25.1.2019.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon tiedosta! :) Toivotaan että he julkaisevat tiedon pian ihan virallisesti!

      Poista
  4. Wikipediassa oli että kyseinen leffa saattaa hyvinkin ilmestyä helmikuun 22 päivä. Mutta eiköhän varma tieto tule uusien trailerien myötä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, se on hyvin mahdollista. Kyllä varmaan pian saadaan virallinen julkaisupäivä!

      Poista
  5. Onko teillä jotai suosikki tubettajia jotka tekee hyviä NKL/HTTYD-videoita? Ite tykkään theNightFuryfan95, Pookiez, DarkMustang1, ja DFPUR.
    Onko joskus taas jotain piirrustuskisaa tai muuta tiedossa? Tai ei kisa tarvis olla. Pistetään vaan muuten taidegalleria pystyyn..?

    VastaaPoista
  6. mulle vastattiin just äsken biorexistä että Suomen ensi-ilta ois 25.1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta! :) Norjalla on tuo sama ensi-ilta, joten saattaa olla että se se on Suomessakin.

      Poista
  7. uusia kuvia wohoo: https://ew.com/movies/2018/09/14/how-train-your-dragon-3/

    VastaaPoista
  8. On tullu uusii spoilereita ja kuvii (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, niin on! Ajattelin niiden olevan liian paljastavia juonellisesti tehdäkseni niistä tänne suuren postauksen. Mutta kiva että uutta tietoa on tullut!

      Poista
  9. Huomasin muuten että lohikäärmeiden listasta puuttuvat Kuolahammas ja Sateenleikkaaja Näin koulutat lohikäärmeesi 2:n kohdalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se johtuu siitä, että listassa on vain kaikkein keskeisimmät lohikäärmelajit, eikä ihan kaikkia jotka elokuvassa esiintyivät. Noilla kahdella ei ole suurta roolia elokuvassa, joten ne jäivät listasta pois. Kiitos kuitenkin huomautuksesta. :)

      Poista
  10. Mä oon ihmeissäni näistä tän elokuvan ensi-illoista! Eli siis Suomessa ensi-ilta on ehkä 25.1 mutta Yhdysvalloissa ensi-ilta on vasta sen jälkeen 1.3?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikuttaa siltä, että tällä kertaa elokuva näytetään Suomessa ensin! Se on harvinaista, mutta sitä tapahtuu. :) Suomen ensi-ilta on todennäköisesti tuo 25.1. ja Yhdysvalloissa ensi-ilta on 22.2.

      Poista
  11. On tullu kuvat niitte asuista ja niitä kansikuvii oon oikeesti seurannu tätä tilii varmaa 2 vuotta

    VastaaPoista